DATE SOCIETATE COMERCIALA:
Denumire societate: Expansion Computers SRL
CUI: RO 32522754
Reg.Com.: J40/14644/2013
Banca: Banca Transilvania
IBAN:RO 92 BTRL RON CRT 023 777 4101
Telefon: +4 0770.640.121
E-mail: office (at) hostmag.ro


Totul a început în 2006, când, pe piața din România nu existau atâtea firme de hosting precum în ziua de azi. Am vrut să găzduim în regim propriu un server dedicat. Așa că ne-am apucat de treabă, am achiziționat un server, am contractat o conexiune de internet și am instalat RedHat9 (pe vremea respectivă era free). Am hostat pe acel server câteva siteuri, unele făcute de noi, altele de clienții noștrii, am găzduit câteva servere de jocuri și ușor ușor s-a constatat nevoia de expansiune. Dacă până acum ceva timp am găzduit site-uri și aplicații, în urma recomandărilor clienților existenți, am decis că este timpul să ieșim pe piață în adevaratul sens al cuvântului. În prezent ne mândrim cn un data center propriu, care, deși este de nivel entry-mid - 60 mp -, îl deținem în totalitate și ne desfășurăm activitatea cu plăcere deosebită. Nu numai că avem ceva de învâțat în fiecare zi, dar am ajuns la concluzia că provocările nu reprezintă o povară. Mai mult decât atât, ceea ce considerăm că ne deosebește de competiție este inclinația spre nevoile utilizatorului, în sensul că încercam să răspundem la solicitările clienților cu o soluție utilă și avantajoasă din punct de vedere economic. Încercăm să customizăm soluțiile și nu vindem doar 'as-it-is', sau cum am primit și noi răspunsuri de genul 'take it, or leave it'.

Conexiuni rapide și viteză mare de procesare

În prezent utilizăm conexiuni de la cei mai mari provideri din România (printre care RCS-RDS, Telekom, Dialtelecom, AKTA, UPC, Mediasat, Universnet), ceea ce asigură o latență scăzută pentru cel puțin 90% din utilizatorii de Internet din țară. De asemenea, furnizorii noștri de Internet (extern) ne asigură peering-uri foarte bune și latențe scăzute pentru spațiul Europa, dar și SUA. Cu privire la echipamentele noastre, folosim servere HP cu procesoare XEON, care asigură stabilitate și putere mare procesare. Toate servere de producție sunt conectate redundant la switch-uri gigabit CISCO, HP și Mikrotik cu uplink-uri de 10gbe

99.98% Uptime Garantat

Deși avem un centru de date nou - de nivel mediu - în România, infrastructura este caracteristică TIER 4, asigurând clienților stabilitate și uptime foarte bun de minim 99,96% la nivel rețea. Back-ul de energie electrică este asigurat printr-un generator diesel automatizat - cu autonomie de 24 ore - și UPS-uri de mare putere montate în fiecare rack. Climatizarea este asigurată prin sisteme de răcire redundante. Conectarea echipamentelor clienților se face redundant, astfel încât defectarea unui echipament -switch, placă de rețea- nu va conduce la downtime semnificativ. Deși utilizăm conexiuni de la mai mulți furnizori de Internet prin care asigurăm latențe scăzute, întreruperea oricărui link nu va produce downtime sau congestie de bandă, întucât fiecare din conexiuni are capacitatea de susținerea a întegului trafic la nivel de rețea.

Panouri de administarea pentru serviciile de găzduire

Fiecare serviciu de găzduire beneficiază de un panou de control, prin care clienții își pot administra contul și serviciul.
· Pentru serviciile de Web hosting, panoul de control utilizat este cPanel - cea mai populară aplicație de management în domeniul gazduirii site-uri web shared.
· Pentru serverele virtuale VPS utilizăm în prezent SolusVM - am ales această varianță, deoarece este o aplicația stabilă, cu numeroase caracteristici utile pentru management atât pentru clienți, cât și pentru administratorii rețelei.
· Pentru serverele virtuale VDS utilizăm atât SolusVM virtualizare KVM, cât și VMWARE, lider mondial în tehnologia de virtualizare. Acesta din urmă, având un preț mai mare în comparație cu alte aplicații, este destinată soluțiilor business / enterprise, de la care se dorește stabilitate și securitate la nivel maxim.
· Pentru serverele dedicate putem instala orice panou de administare - la cererea clientului - variantă comercială sau open source.

Soluții de securitate custom

La nivelul rețelei utilizăm firewall-uri atât hardware, cât și software care pot bloca cele mai cunoscute tipuri de atacuri, printe care: amplificări DNS / NTP / SSDP / Chargen / Portmap etc, UDP Flood și atacuri de tip TCP - SYN, ACK, RST. De asemenea, echipamentele noastre pot bloca anumite atacuri de Layer 7. La solicitarea clientului, putem stabili anumite reguli de firewall, care să asigure o securitate sporită.

24/7 Support

Programul echipei noastre este de Luni până Vineri, între orele 08:00 și 18:00, însă pentru probleme tehnice vă stăm la dispoziție și în afara orelor de program. Treaba noastră este să ne asigurăm că rețeaua este disponibilă 24/7 la parametrii optimi. Astfel, pentru orice problemă legată de rețeaua Hostmag.ro (incluzând, dar fără a se limita la probleme legate de defectarea echipamentelor, întreruperea serviciilor de energie electrică și conectivitate internet, atacuri DDoS, încercări de pătrundere neautorizate etc) facem tot posibilul să intervenim în timp util, fără a provoca downtime echipamentelor clienților.

Echipamente profesionale și software licențiat

În rețeaua Hostmag am ales să utilizăm servere marca HP, iar în prezent deținem echipamente din generațiile G7, G8 și G9, distribuite, în general, în funcție de cerințele aplicațiilor. Am ales marca HP datorită fiabilității acestora, chiar dacă costurile sunt mai mari în comparație cu alte branduri. Absolut toate serverele beneficiază de tehnologii precum ECC RAM, plăci de reța redundante și stocare RAID 1, 5 sau 10, în funcție de destinația echipamentelor. Stocarea pe disk-uri SATA se face doar pentru soluțiile de back-up, serverele de producție având instalate disk-uri SAS sau SSD enterprise.
La nivelul echipamentelor de comunicații, am preferat mărci precum CISCO, HP sau chiar Mikrotik - un brand mai puțin popular, dar care promite mult.
Software-ul utilizat în rețeaua Hostmag, indiferent că este vorba despre sistemul de operare, sau de aplicații de management este licențiat, beneficiind de update-uri la zi și suport. Politica noastră nu permite rularea aplicațiilor nulled/piratate pe echipamentele utilizate de noi sau de către clienții noștrii. Considerăm ca datele cliențiilor au importanță maximă, astfel că facem tot ce ține de noi să le protejăm cât mai bine.

Powered by WHMCompleteSolution